РАС и БИНС: ,,РАСТИ” акцелератор програм за будуће предузетнике

Feb 01, 2019

Да ли желите да покренете свој бизнис? Хоћете да почнете рад на својој идеји? Желите да научите што више ствари о сопственом пословању? Пријавите се на „РАСТИ“ акцелератор програм и сазнајте одговоре.

О чему се тачно ради? Шта је “РАСТИ” акцелератор програм?

Развојна агенција Србије (РАС) у сарадњи са Пословним инкубатором Нови Сад (БИНС) покреће јединствен и веома богат пилот програм акцелерације „РАСТИ“ који ће под својим окриљем имати мноштво различитих садржаја. Програм се реализује у оквиру пројекта „Развој акцелератора за побољшан приступ финансирању иновација MMSP - АCCELERATOR“, који финансира Европска Комисија, у оквиру Транснационалног програма Дунав.
 
“РАСТИ” програм акцелерације предвиђа низ различитих активности, које укључују:
Серијал „meet-ова“ (неформалних предавања или панел дискусија) који показују како су креативни појединци решили одређене проблеме са којима се све фирме сусрећу на почетку свог пословања. 
Startup Weekend који ће се одржати 8, 9. и 10. марта у Новом Саду.
Growth Hackathon, нови формат такмичења на ком ћемо имати прилике да видимо како брзо и једноставно да обезбедите раст својој компанији.
Тренинзи за будуће предузетнике и све оне који желе да унапреде свој бизнис. Срж “РАСТИ” програма су тренинзи који ће помоћи будућим предузетницима да се што успешније изборе са тржиштем, креирају и усаврше свој производ и науче да од њега направе успешан посао. Тренинзи ће покрити различите области - од креирања и валидације пословног модела, преко финансија за „startup-ове“ и маркетинга, па све до припреме за „pitching“ и стратегије освајања тржишта. 

Како да се пријавим на догађаје у оквиру “РАСТИ” акцелератор програма?

Више детаља о пријави на програм, као и све остале битне информације можете прочитати у Јавном позиву који је у прилогу.
 
Пријава је веома једноставна и брза, а за све додатне информације се можете обратити РАС тиму на accelerator@ras.gov.rs као и тиму Пословног инкубатора Нови Сад на адресу office@inkubator.biz.

Да ли постоји још нешто што треба да знам о “РАСТИ” програму?

Да, постоји још једна важна ствар - сви догађаји, осим „meetup-ова“ су, такмичарског карактера. Тако да, осим тога што можете свашта да научите и да упознате људе који мисле на сличан начин као и ви и покушавају да реше исте проблеме, можете да освојите и вредне награде. 
 
Додатне информације о наградама, гостујућим предавачима, терминима тренинга и све остале детаље можете сазнати на wеб страници Развојне агенције Србије (www.ras.gov.rs) као и wеб страници Пословног инкубатора Нови Сад (www.inkubator.biz).