Међунеродни пројекти

Јапанска агенција за међународну сарадњу (JICA)

Дугогодишња сарадња са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА) на пољу менторинга настављена је кроз нови пројекат Развојне агенције Србије и ЈИЦА- „Успостављање и промоција менторинг услуге за МСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2”, 2017 - 2020. Пројекат се односи на затварање циклуса стандардизоване услуге менторинга у Србији, као и наставак трансфера српске експертизе на пољу менторинга у Босну и Херцеговину, Црну Гору и Македонију, уз подршку јапанских експерата.

Detaljnije

Међународна сарадња – РАС - ХЕПА

Пројекат подршке развоју приватног сектора у јужној и југозападној Србији

Циљ Пројекта је унапређење развоја сектора малих и средњих предузећа и предузетништва и повећање продаје, унапређење извоза и креирању нових радних места у агробизнису, лакој и текстилној индустрији у 12 општина: Врање, Лесковац, Прешево, Бујановац, Медвеђа, Рашка, Нови Пазар, Сјеница, Тутин, Прибој, Пријепоље и Нова Варош.

Detaljnije

Транснационални програм Дунав

Транснационални програм Дунав је финансијски инструмент Европске територијалне сарадње и промовише економску, социјалну и територијалну повезаност у Дунавском региону кроз политику интеграције у одабраним пољима. Програм финансира развојне пројекте, практичну имплементацију законских оквира, алате, услуге и конкретне пилот инвестиције малог обима.

Detaljnije