Вести

Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Mentor Award”

Nov 20, 2023

 

Београд, 14. новембар 2023. године - Признање „MENTOR AWARD“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за start up и зрела предузећа. У категорији ментора start up фирми изабрана је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд, а у категорији ментора зрелих фирми, Добрила Судимац Мратинковић из Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Додела признања “Mentor Award” обухватила је представљање најбоље праксе ментора из Србије који су пружили услугу  менторига предузећима. На овај начин ментори су имали прилику да покажу не само пројекте на којима су радили и изазове са којима су се сусретали већ и решења која су примењивали за конкретне проблеме. Размена ових искустава са терена се показала као најбољи начин да се додатно унапреди рад свих ментора, истакла је Ана Жегарац, менаџер пројекта.

Награде су победницима уручили Хађиме Фукуда, заменик шефа Канцеларије JICA Balkan Office, Менаџер Пројекта RAS-JICA из Развојне агенције Србије Ана Жегарац, и Шињићиро Като JICA експерт за МСП Пројекат.

Дводневни скуп ментора и уручење признања, део је пројекта "Оснаживање и даље успостављање услуге менторинга за мала и средња предузећа у земљама Западног Балкана" који је пети у низу пројеката у оквиру сарадње, а који Развојна агенција Србије има већ 17 година са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA).