Вести

NCR У БЕОГРАДУ ОТВОРИО НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ТЕХНОЛОШКИ КАМПУС

Oct 05, 2021

 

Нови, најсавременији технолошки кампус Корпорације NCR (NCR Corporation), у којем ће радити више од 5.000 људи, отворен је у Блоку 42 на Новом Београду. Укупна вредност инвестиције је око сто милиона долара.

 

Фото: Тањуг/Јадранка Илић

 

Зграда од седам спратова простире се на 55.000 квадрата. У компанији већ ради 4.200 људи, још две стотине по уговору, док је у плану запошљавање још шест стотина људи.

NCR корпорација је америчка фирма која пружа услуге које омогућавају предузецима интеракцију и повезивање, као и трансакције међу својим клијентима.

То је светски технолошки лидер у пружању висококвалитетне и стручне подршке компанијама разних делатности, међу којима су фирме из области финансија, туризма, угоститељства, телекомуникација, забаве, игара на срећу, јавног сектора и телекомуникација.

Са својим софтвером, хардвером и лепезом услуга, NCR омогућава скоро 550 милиона трансакција дневно, у виду малопродаје, финансија, путовања, угоститељства и телекомуникације.

Кампус су обишли председник Републике Србије, Александар Вучић, председница Владе Ана Брнабић и амбасадор САД у Београду Ентони Годфри.

Челници компаније упознали су госте са начином рада компаније, а председник Вучић је казао да је NCR највећи амерички послодавац у Србији и да је Србија захваљујући фирмама каква је NCR успела да сачува младе у земљи.

„Од 5.000 људи овде, можда би 1.000 остало, а 4.000 њих би отишло. То су људи везани за софтверске технологије... Тих 5.000 младих је остало у земљи. Они имају будућност, могу да размишљају да ли и колико деце ће имати, да планирају будућност у земљи. То је најважније", рекао је председник.

Присутнима су се обратили Марија Живановић Смит, директор маркетинг комуникација компаније NCR и Стефан Лазаревић, генерални директор компаније NCR.

У компанији је, према речима Марије Живановић Смит, 85 одсто запослених чине "миленијалци", а то значи млади од 25 до 40 година.

Његова екселенција, амбасадор САД Ентони Готфри истакао је да су две ствари кључне у једном партнерству, а то су стабилност и иновације.

Србија треба да расте. Прича о NCR већ траје 10 година у Србији. Стабилност и иновација су битни за развој, зато смо и овде данас. Србија је добро место за инвестиције и развој”, навео је Горфри.

Он је додао да је Србија посвећена миру и стабилности у региону, као и да је та стабилност неопходна за инвестиције америчких компанија, као што је NCR који жели да се шири у Србији.

Председник компање NCR Оливер Саломон истакао да је узбуђен јер прослављају отварање, додајући да че ово бити један диван дан.

Ово је нешто посебно за све нас, и верујемо у колеге овде, као и запослени”, истакао је Салимон.

Нови пословни центар ове америчке компаније, изграђен је према највишим стандардима "паметне градње", а простире се на 30.000 квадрата. Камен темељац за кампус положен је у мају 2019. године. NCR основан је 1884. године, а централа компаније налази се у савезној америчкој држави Џорџији.

 

Фото: Тањуг/Јадранка Илић