Одабрани корисници услуга РАСТИ акцелератора

Mar 05, 2019

Након завршено Јавног позива, Комисија је одабрала кориснике услуга РАСТИ акцелератора. Акцелератор почиње са активностима у првој недељи марта.

Изабрани учесници акцелератора имаће прилику да кроз тренинге, менторинг, мeetup-е, Startup Weekend и Growth Hackathon унапреде своје знање из области развоја високо технолошког бизниса.

Пилот пројекaт акцелерације „РАСТИ“ реализује Развојна агенција Србије у сарадњи са Пословним инкубатором Нови Сад. РАСТИ пилот пројекат се реализује у оквиру Пројекта „Развој акцелератора у циљу обезбеђивања бољег приступа иновацијама за ММСП- ACCELERATOR“ који финансира Европска Комисија, у оквиру Транснационалног програма Дунав.

Општи циљ Пројекта ACCELERATOR је побољшање приступа финансијским средствима за иновације кроз унапређење услова институционалног оквира и одговарајућих инструмената јавних политика кроз развој практичних решења за услуге акцелерације.

У наредном периоду РАСТИ ће организовати следеће активности:

  • 05. март, Пословни инкубатор Нови Сад - први тренинг у оквиру РАСТИ акцелератора. Назив тренинга је "Развој пословног модела"током којег ће учесници научити како да своју идеју уобличе у пословни модел и зашто је то важно.
  • 06. март, Пословни инкубатор Нови Сад - други део тренинга "Развој пословног модела" током којег ће  учесници креирати свој пословни модел.
  • 07. март, Пословни инкубатор Нови Сад - мeetup на тему "Положај жена у ИТ индустрији?" где ће учесници чути као изгледа рад жена у овој сфери и који су изазови са којим се свакодневно суочавају.
  • 08, 09. и 10. март, Пословни инкубатор Нови Сад - Startup Weekend у Новом Саду - на овом 54-часовном фестивалу предузетништва учесници РАСТИ акцелератора имаће прилику да тестирају свој пословни модел.