Пилот пројекат „РАСТИ“: На start up викенду изабране најбоље пословне идеје

Mar 14, 2019

У оквиру пилот пројекта акцелерације „РАСТИ“ одржан је start up викенд од 8. до 10. марта 2019. године у Новом Саду. Догађају је присуствовало 68 учесника, а организовали су га Развојна агенција Србије и Пословни инкубатор Нови Сад.

Током start up викенда учесници су били груписани у 11 тимова којима је на располагању било 12 ментора. Уз помоћ ментора ови тимови су развијали своје идеје, усавршавали их и припремали за представљање. Као резултат тродневног рада презентовано је 27 пословних идеја које су се такмичиле за прва три места по оцени жирија.

Након изузетно квалитетних презентација пословних идеја, трочлани жири у чијем је саставу била и директорка сектора за Међународну сарадњу у Развојној агенцији Србије, Ана Жегарац, имао је задатак да одабере три најбоље пословне идеје.

Жири је одлучио да треће место заузме идеја тима IMOGEN – Business Scaling Assistant. Идеја те платформе је да помаже предузећима да своје процедуре држе на једном месту уз шаблон који сама платформа нуди.

Друго место су поделила два тима Комуна и SafeOn. Комуна је четворочлани тим који је представио платформу за продају коришћене одеће, док је SafeOn имао решење које се  тиче безбедности и заснива се на производњи и дистрибуцији наруквица са GPS-ом.

Према оцени жирија победник такмичења је идеја KNJIGAPRICA.COM, односно платформа за продају аудио књига.

Пилот пројекaт акцелерације „РАСТИ“ реализује Развојна агенција Србије у сарадњи са Пословним инкубатором Нови Сад. РАСТИ пилот пројекат се спроводи у оквиру Пројекта „Развој акцелератора у циљу обезбеђивања бољег приступа иновацијама за ММСП- ACCELERATOR“ који финансира Европска Комисија, у оквиру Транснационалног програма Дунав.

Општи циљ Пројекта ACCELERATOR је побољшање приступа финансијским средствима за иновације кроз унапређење услова институционалног оквира и одговарајућих инструмената јавних политика кроз развој практичних решења за услуге акцелерације.