Вести

Трећа Hisense Gorenje фабрика у Ваљеву

Sep 13, 2023

Корпорација „Hisense” инвестирала је више од 47 милиона евра у нови погон за производњу најсавременијих расхладних уређаја у Ваљеву, Србија

 

Представници компаније Hisense, свечано су обележили почетак рада треће по реду фабрике у овом граду. Нова фабрика, под називом “Ваљево 3” производиће расхладне уређаје, намењене пре свега за извоз на захтевна европска тржишта.

Свечаном отварању нове Hisense Europe су присуствовали председница Владе Ана Брнабић, представници амбасаде Народне Републике Кине, локалне самоуправе, компаније Hisense,као и Развојне агенције Србије.

Радови на изградњи новог погона, 18.000 м2 производног и магацинског простора, су започети половином 2022. године. Завршени су грађевински радови који се односе на производни део, док је изградња магацинског простора у току. Серијска производња у новоизграђеном погону почела је 1. априла ове године, а планирана производња у фабрици je 750 хиљада side-by-side апарата годишње, док ће укупна производња у сва три погона Hisense Gorenje Valjevo до 2025. износити 1,7 милиона апарата годишње.

Gorenje успешно послује у Ваљеву већ 16 година и обезбеђује више од 1.600 радних места становницима Ваљева и Колубарског округа. Новом инвестицијом предвиђено је додатних 1.200 радних места.

Gorenje је од 2018. године део мултинационалне корпорације Hisense, једног од водећих светских произвођача потрошачке електронике и апарата за домаћинство, са више од 90.000 запослених широм света.

Hisense  Europe, као европски део групе Hisense, обухвата производне погоне у Србији, Словенији и Чешкој, развојне центре у Шведској, Холандији, Чешкој и Словенији, као и 27 продајних компанија.

 

  

  

  

Фото ТАНЈУГ / ПЕЂА ВУЧКОВИЋ