Sajam Hannover Messe zvanično otkazan za ovu godinu

Mar 27, 2020

 

Organizatori sajma Hannover Messe objavili su da je ove godine, a s obzirom na sve kritičniju situaciju u vezi sa pandemijom Covid-19, nemoguće održati sajam, te se sledeći Hannover Messe očekuje u aprilu 2021. godine.

 

Regija Hannover izdala je uredbu kojom se zabranjuje organizovanje vodećeg svetskog sajma industrijske tehnologije. Od sada pa do sledećeg HANNOVER MESSE u aprilu 2021. godine, organizatori će ponuditi platformu za digitalno informisanje i umrežavanje koja će izlagačima i posetiocima pružiti priliku za ekonomsko orijentisanje, informisanje i tehnološku razmenu.

Po prvi put u 73-godišnjoj istoriji HANNOVER MESSE događaj se neće održati. Međutim, kako kažu organizatori, ovogodišnja specifična situacija neće ugasiti sajam i tradiciju u potpunosti.

"Potreba za orijentacijom i razmenom je posebno važna u vreme krize. Zato trenutno intenzivno radimo na digitalnoj platformi za informisanje i umrežavanje HANNOVER MESSE koju ćemo uskoro otvoriti za naše korisnike“, rekao je predsednik upravnog odbora Deutsche Messe AG, Dr. Jochen Köckler.