VESTI

Srpska moda na sajmu „PURE LONDON – PURE ORIGIN“

Jul 22, 2019

Razvojna agencija Srbije  i Privredna komora Srbije, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO), organizuju izlaganje i studijsku posetu srpskih kompanija sektora tekstilne industrije na specijalizovanom sajmu „Pure London - Pure Origin“, koji se održava od 21. do 23. jula u Londonu.

Na sajmu Pure London – Pure Origin predstaviće se šest domaćih kompanija: AMIBO PLUS, BOA, KROKO, LOVE MANUFACTURE, S&SAX i TEXTIL DOO.

Industrije tekstila, odeće, kože i obuće predstavljaju značajne proizvodne grane u Srbiji, uvozno zavisne, izvozno orijentisane, sa tradicijom na evropskom i svetskom tržištu. Proizvodnja tekstila i odeće već dugi niz godina predstavljaju glavne izvozne industrije Srbije. Pored bogate tradicije, ono što doprinosi izvoznim potencijalima ovog sektora je i sposobnost održavanja dobrih odnosa sa kupcima i ispunjavanje zahteva međunarodnih tržišta. Zahtevi tržišta u pogledu kvaliteta i količine su u skladu sa potencijalima srpskih proizvođača. Dizajnersko umeće, sposobnost proizvodnje kolekcija i proizvodi visokog kvaliteta otvaraju vrata brojnim tržištima.

Poslednjih godina, primetan je trend rasta zaposlenih u tekstilnoj industriji. U proizvodnji tekstila, odeće, kože i predmeta od kože zaposleno je 64.156 radnika, a delatnost se obavlja u oko 2.000 firmi.