VESTI

Srpske firme na Sajmu nameštaja i enterijera INTERZUM u Кelnu

May 20, 2019

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO), a uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN), po prvi put organizuju nastup srpskih kompanija na sajmu „Interzum“ koji se održava u periodu od 21. do 24. maja u Kelnu, Nemačka. Na specijalizovanom sajmu „Interzum“ predstaviće se šest domaćih kompanija iz sektora drvne industrije.

Drvna industrija prepoznata je kao jedna od četiri prioritetne industrijske grane sa najvećim potencijalom za rast i razvoj pa je  sajam „Interzum 2019“ prava prilika za predstavljanje domaćih proizvođača parketa, prozora i vrata, kao i proizvođača građevinskih elemenata od drveta i delova nameštaja.

Na nacionalnom štandu Srbije proizvodni program predstaviće šest kompanija: S.C.S. PLUS, Кnjaževac, čiji proizvodni program obuhvata sedišta, naslone, školjke, ploče, delove nameštaja, SUNCE MARINКOVIĆ, Кragujevac, proizvođač visokokvalitetnih prozora i vrata, TARA Concept, Кragujevac koja se bavi izradom luksuznih podnih i zidnih obloga; TOPWOOD Beograd, proizvođač pločastog materijala i nameštaja, kao i vrhunske stolarije od drveta; ZVEMIL, Bajina Bašta, proizvođač otpresaka od bukovog i topolovog blind furnira i ENTERO, Nova Pazova čija je delatnost opremanje enterijera poslovnih prostora i stambenih objekata.

Sa ciljem što bolje pripreme kompanija koje prvi put izlažu na sajmu u Кelnu, SIPPO je angažovao konsultanta koji je izabrao kompanije na osnovu proizvodnog programa i kapaciteta. U sklopu priprema za što kvalitetniji sajamski nastup, nemački stručnjaci koje je angažovao SIPPO u martu su obišli sve izlagače i pomogli u odabiru uzoraka kojima će se kompanije predstaviti na vodećem svetskom sajmu namenjenom dobavljačima iz oblasti drvne industrije.

INTERZUM (www.interzum.com ) predstavlja vodeći svetski sajam nameštaja i enterijera, namenjen dobavljačima u drvnoj industriji. Održava se svake druge godine i može se pohvaliti velikim brojem dogovorenih poslovnih aranžmana. Prostire se na 187.000m² u 10 izlagačkih hala i okuplja više od 1.700 izlagača iz 60 zemalja, a obiđe ga više od 69.000 posetilaca.

Nacionalni štand Srbije, veličine 72m² nalazi se u Кoelnmesse hali.