VESTI

Srpske kompanije na sajmu dobavljača u Štutgartu

Dec 08, 2023

Šest domaćih kompanija, proizvođača delova za automobilsku industriju, se predstavilo na sajmu dobavljača GLOBAL AUTOMOTIVE COMPONENTS AND SUPPLIERS EXPO od 5. do 7. decembra u Štutgartu

 

Specijalizovani sajam dobavljača GACS okuplja proizvođače komponenti Tier 1, Tier 2 i Tier 3 iz celog sveta i predstavlja idealnu priliku za upoznavanje novih tehnologija i proizvoda. Cilj sajma je umrežavanje i pronalaženje rešenja za smanjenje troškova unutar lanca snabdevanje, kao i novih, alternativnih, rešenja za proizvodnju i snabdevanje.

Sajam u Štutgartu predstavlja jedinstvenu platformu za prezentovanje najsavremenije tehnologije, dizajna i usluga u industriji automobilskih komponenti. Nacionalni paviljoni dodatno upotpunjuju događaj, omogućavajući novim dobavljačima da predstave svoje inovativne asortimane. Povezivanje sa stručnjacima iz industrije iz celog sveta, povezivanje sa novim kupcima i dobavljačima, samo su neke od mogućnosti koje ovaj sajam nudi.

Ovogodišnju manifestaciju posetilo je više od 2,500 posetilaca, a među 400 izlagača iz celog sveta, u okviru Nacionalnog štanda se predstavilo i šest domaćih kompanija:

Tokom trodnevnog nastupa, predstavnici domaćih kompanija su uspešno održali niz sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima. Sajam dobavljača omogućio je kompanijam da upoznaju  inovativne pravce transformacije automobilskog sektora, uvid u izazove unutar lanca snabdevanja, kao i strategije za prevazilaženje poteškoća.

 

  

 

Razvojna agencija Srbije na Konferenciji GACS

Pored izlagačkog dela, organizatori sajma su održali i konferenciju na temu budućnosti automobilske industrije i ulaganja u razvoj iste.

edan od učesnika konferencije bio je i Nikola Janković, direkor Sektrora za međunarodnu saradnju RAS, koji je okupljenima prezentovao automobilski sektor Srbije, predstavio prednosti ulaganja u Srbiji, kao i mogućnost povezivanja i umrežavanja sa domaćim proizvođačima komponenti.