Srpske kompanije na sajmu mode u Londonu

Jul 30, 2019

Predstavnici šest domaćih kompanija tekstilne industrije održali su na sajmu „Pure London – Pure Origin“ u Londonu više od osamdeset bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima, ostvarivši značajne kontakte za poslovnu saradnju u ovoj oblasti. 


U okviru saradnje Razvojne agencija Srbije i Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), uz podršku Privredne komore Srbije podržan je odlazak srpskih kompanija „Amibo plus“ i „Boa“ iz Arilja, „Kroko“, „Love manufacture“ i S&SAX iz Beograda i „Textil“ iz Užica, na jedan od najvažnijih sajmova ženske, muške i dečije odeće i repromaterijala, na kome je učestvovalo više od 1.300 izlagača iz 14 zemalja, uključujući i vodeće zemlje u tekstilnoj industriji Veliku Britaniju, Italiju i Tursku...

Pure - London je vodeći modni sajam u Velikoj Britaniji gde se na jednom mestu predstavlja čitav modni lanac, od prediva do gotovih odevnih predmeta: nijedan drugi sajam iz ove oblasti ne promoviše toliko brendova, a sve pod jednim krovom, hale „Olympia London“. Ovaj sajam nudi brendovima i modnim dizajnerima priliku da ih zapaze neki od najznačajnijih trgovinskih lanaca u modnoj industriji. 

Posebna prednost sajma je i mogućnost edukacije tokom njegovog trajanja, kao i inovativna predavanja na temu unapređenja modne industrije sa raznih aspekata uz aktuelne informacije o trendovima, bojama i materijalima.