VESTI

ЕУ портал за подршку малим и средњим предузећима - Access2Markets

Nov 04, 2020

 

Европска унија покренула је инфо портал Access2Markets за подршку малим и средњим предузећима у трговини. Портал садржи све неопходне информације о трговинским споразумима ЕУ, царинским дажбинама, правилима о производима и царинским процедурама у ЕУ и додатних 120 тржишта широм света.

 

Портал могу користити и мала и средња предузећа из Србије. Access2Markets омогућава лак приступ релевантним информацијама. У само неколико кликова могу се пронаћи информације о царинским тарифама, порезима, правилима порекла, захтевима увоза и извоза, трговинским баријерама и царинским поступцима.

Access2Markets је намењен компанијама, пословним организацијама, трговинским коморама, телима која пружају услуге пословног саветовања попут Европске мреже предузетништва, организацијама за унапређење извоза и другим ентитетима који сарађују са и саветују компаније у потрази за приликама за извоз или онима које трагају за изворима робе изван ЕУ.

Портал садржи јединствени прозор за претраживање услова увоза и извоза појединачних производа, као и податке о трговинским споразумима и аранжманима. Информације о конкретним производима обухватају царинске процедуре, законодавство, контакте надлежних власти у свакој земљи и слично. Платформа је доступна на 24 језика ЕУ.

Access2Markets такође нуди информације о условима трговине и служи као водич компанијама које желе да изађу на међународно тржиште. Осим тога, компаније преко портала могу да пријаве препреке за трговину.

Платформа Access2Markets оптимизована је за коришћење на паметним телефонима и таблет рачунарима и садржи мноштво додатних, практичних функција које компанијама помажу да искористе максимум од трговинских споразума ЕУ. Коришћење портала је потпуно бесплатно.

Више информација пронашите ОВДЕ.