VESTI

РАС на виртуелној промоцији сајма CIIE у Шангају – Најава учешћа представника Србије и ове године

Mar 30, 2021

Представници Развојне агенције Србије (РАС) учествовали су данас на онлине промоцији Кинеског међународног сајма увоза (CIIE) чије је одржавање у плану за крај ове године у Шангају.

 

На данашњем догађају потписан је и уговор о учешћу представника Србије на сајму, односно домаћих компанија на националном штанду Србије, а у организацији Развојне агенције Србије (РАС) и Привредне коморе Србије (ПКС).

Догађај је окупио организације и институције из региона централне и источне Европе које организују наступе компанија на Међународном кинеском сајму увоза – China International Import Expo и представио планове сајма.

В.д. директор РАС, Радош Газдић у видео обраћању поздравио је организаторе и указао на значај пријатељства са Народном Републиком Кином, као и веома важну улогу коју CIIE сајам има за домаће компаније. Српске компаније учествују на овом сајму од самог почетка, од 2018. године и сваке године је све веће интересовање за презентовањем производа из Србије будући да се привредници враћају задовољни контактима и пословима које остварују на тржишту Кине, а то је веома значајно из угла унапређења извоза.

CIIE 2021 одржаће се од 5. до 10. новембра у Шангају. Организатори сајма су Влада Народне Републике Кине и Кинески међународни увозно-извозни биро (China International Import Expo Bureau), а манифестација има за циљ да подстакне увоз стране робе и услуга у Кину, а у складу са настојањем Кине да промовише глобализацију и отвореност тржишта.

Компаније из Србије имаће прилику да учествују на овом сајму у оквиру националног штанда Србије у зајендичкој организацији РАС и Привредне коморе Србије.