VESTI

Развојна агенција Србије одобрила још два пројекта

Aug 29, 2018

Развојна агенција Србије (РАС) одобрила је још два пројекта у оквиру Програма за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу, који ће бити подржани са око 2 милиона динара.

У оквиру Програма предвиђен је укупан буџет од десет милиона динара, а с обзиром да раније подржано шест пројеката са око 8 милиона динара, сва средства су утрошена.

Подносиоци пројеката који су одобрени су: Агенција за регионални развој Расинског округа д.о.о. Крушевац, Регионална агенција за развој источне Србије РАРИС д.о.о. Зајечар, Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине д.о.о. Лозница, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа д.о.о. Лесковац, Регионална развојна агенција Браничево – Подунавље д.о.о. Пожаревац, Регионална агенција за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа д.о.о. Краљево, Регионална развојна агенција Бачка д.о.о. Нови Сад и Регионална развојна агенција Срем д.о.о. Рума.

Циљ овог програма је унапређење економског и регионалног развоја кроз јачање међуинституционалне сарадње и капацитета АРРА, ЈЛС и КЛЕР.

Право на учешће у Програму и коришћење бесповратних средстава имале су акредитоване регионалне развојне агенције (АРРА), јединице локалних самоуправа (ЈЛС), односно Канцеларије за локални и економски развој (КЛЕР), као партнери. РАС је суфинансирао пројекте до 50 одсто оправданости пројектних трошкова, односно у максималном износу до два милиона динара по пројекту.

Више детаља о пројектима и висини одобрених средстава погледајте ОВДЕ.

Крајњи рок за завршетак уговорених активности и реализацију плаћања у оквиру одобреног пројекта је 18 месеци од датума потписивања уговора са РАС.