Вести

МоU Kyungshin Cables и Смедеревскe Паланкe– ускоро изградња фабрике

Mar 09, 2020


Јужнокорејска компанија Kyungshin Cables и Општина Смедеревска Паланка потписали су Меморандум о разумевању којим се предвиђа градња фабрике у индустријској зони на Губерашу, у којој ће бити запослено између 700 и 1.000 радника.

Инвестиција вредна око 20 милиона евра подразумева изградњу фабрике за производњу каблова за систем пуњења батерија за електрична возила, а планирано је да се камен темељац постави у априлу ове године, док би почетком 2021. фабрика почела да ради пуним капацитетом.

Меморандум су потписали Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка и Чен Хи Ким, директор Кјунгшин Холдингса, а потписивању су присуствовали Министар привреде Горан Кнежевић, представници Развојне агенције Србије, Њ.Е. амбасадор Републике Кореје у Србији, Хјонг-ћан Че, генерални директор КОТРЕ Сунг Ги Ли, начелник Подунавског управног округа, Небојша Павловић, као и директори и менаџери Kyungshin Cables, Kyungshin Holding и Kyungshin Групе. 

Kyungshin Cables ће у Смедеревској Паланци производити делове за традиционале аутомобиле, али и компоненте за електричне батерије, које ће покретати аутомобиле, производе високе технологије, који представљају будућност аутомобилске индустрије”, рекао је амбасадор Јужне Кореје Хјонг-ћан Че.

Представник Развојне агенције Србије Предраг Деретић оценио је да регион ове две општине има "фантастичну логистичку позицију" и додао да ће индустријска зона са потребном инфраструктуром привући инвестиције.

Kyungshin Cables Ko, Ltd. је једна од компанија која припада Kyungshin Групи, која производи ауто-делове и испоручује их, углавном, компанијама  Hyundai и Kia Мotors.

Главна пословна област ове компаније проширена је са аутомобилских и индустријских жица и каблова на производњу ауто-делова за високонапонска и нисконапонска електрична возила. Kyungshin Група поседује пословне локације широм света, у САД, Пољској, Кини, Мексику, Индији, Хондурасу, Камбоџи.