Вести

Органски производи из Србије у Нирнбергу

Feb 10, 2023

На Међународном специјализованом сајму органске хране BIOFACH 2023, који се одржава у немачком граду Нирнбергу од 14. до 17. фебруара, Србију представља дванаест компанија

 

Србија као произвођач органских производа на светском тржишту постоји више од двадесет година, док интересовање за српске органске производе у континуитету расте. О томе сведочи и око 400 унапред заказаних пословних састанака домаћих произвођача са потенцијалним ино-партнерима на предстојећем Међународном специјализованом сајму органске хране BIOFACH 2023.

Ове године на сајму BIOFACH 2023 свој асортоман представиће 12 компанија: “AGRO-BIS“ из Блаца, “Menex” из Крушевца, “Дреновац” из Ариља, “ITN Group”, “Master Food” из Ужица, “FRUTORGA” из Прокупља, “ECOAGRI” из Беле Цркве, “ЕС ES KOMERC” из Пријепоља, “Yugotrejd” из Ариља, “BMD” из Крњева и “ORGANIK FRUIT TRADE” из Шапца. Посетиоцима и потенцијалним пословним партнерима наше компаније понудиће широк асортиман производа од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрзнутог воћа и поврћа, воћних пиреа, сушених печурака, до производа од житарица, органских тестенина, воћних намаза и органског меда.

Током четири дана трајања сајма одржаће се конференције, семинари и радионице, који чине јединствену платформу за размену знања, информација и професионалног умећа међу произвођачима, купцима, добављачима и осталим заинтересованим странама за иновативне производе и услуге из органског сектора.

Наступ домаћих компанија на Националном штанду заједнички организују Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС), а у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO) и Националном асоцијацијом за органску производњу „ Serbia organica “.

 

 

Дигитални каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.