Вести

РАС представила програме подршке привреди на ПКС „Дану отворених врата предузетника”

Apr 21, 2021

 

Представнице Развојне агенције Србије (РАС) пружиле су детаљне информације о програмима подршке за набавку опреме, уласку у ланце добављача мултинационалних компанија и програмима нефинансијске подршке привредницима у оквиру „Дана отворених врата предузетника“ које је организовала Привредна комора Србије (ПКС).

 

Дубравка Живковић из РАС-а истакла је да влада велико интересовање за Програм подршке за набавку опреме који је отворен пре две недеље. Она је подсетила да је за подршку по овом програму опредељено 1,55 милијарди динара и позвала заинтересоване да се пријаве.

Програм преко кога се набавља нова опрема је уз учешће од пет процената док је 25 одсто бесповратна подршка, а 70 одсто покривају повољни кредити.

Како је објаснила могући износ подршке зависи од броја запослених у фирми, а са добијањем средстава преузима се обавеза да се не смањује број запослених.

Представљајући Програм подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (МНК), Оља Павловић из РАС рекла је да је тренутно у процедури дијагностика пријава поднетих по другом прошлогодишњем позиву за подршку уласку у ланце добављача МНК.

Додала је да се нови позив може очекивати већ за месец дана.

Говорећи о програмима нефинансијске подршке који обухватају саветовање и менторинг Ивана Тасић из РАС-а истакла је да је за такву подршку ове године стигло 269 пријава и најавила да ће одлука о додели пакета подршке бити објављена крајем априла.

Јавни позив за програм нефинансијске подршке преко менторинга вредан пет милиона динара најављен је за половину јула.

 

Више информација: