Вести

Српска мода на сајму „PURE LONDON – PURE ORGIN“

Jul 22, 2019

Развојна агенција Србије  и Привредна комора Србије, у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO), организују излагање и студијску посету српских компанија сектора текстилне индустрије на специјализованом сајму „Pure London - Pure Orgin“, који се одржава од 21. до 23. јула у Лондону.

На сајму Pure London – Pure Origin представиће се шест домаћих компанија: AMIBO PLUS, BOA, KROKO, LOVE MANUFACTURE, S&SAX и TEXTIL DOO.

Индустрије текстила, одеће, коже и обуће представљају значајне производне гране у Србији, увозно зависне, извозно оријентисане, са традицијом на европском и светском тржишту. Производња текстила и одеће већ дуги низ година представљају главне извозне индустрије Србије. Поред богате традиције, оно што доприноси извозним потенцијалима овог сектора је и способност одржавања добрих односа са купцима и испуњавање захтева међународних тржишта. Захтеви тржишта у погледу квалитета и количине су у складу са потенцијалима српских произвођача. Дизајнерско умеће, способност производње колекција и производи високог квалитета отварају врата бројним тржиштима.

Последњих година, приметан је тренд раста запослених у текстилној индустрији. У производњи текстила, одеће, коже и предмета од коже запослено је 64.156 радника, а делатност се обавља у око 2.000 фирми.