USPEŠNE PRIČE

SIEMENS

Opšte informacije

Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 379.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. U proteklih 170 godina Siemens je prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja, i koje integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćajne infrastrukture i medicine, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije.

 

Poslovanje u Srbiji

Siemens je prisutan u Srbiji 133 godine (od 1887.), a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji.

Trenutno zapošljava 2.000 ljudi, od čega čak 1.800 u fabrici vetrogeneratora u Subotici.

U fabrici u Subotici se proizvodi oko 120 DD segmenata nedeljno, a 2019. godine je tokom „ramp up“ faze postavljen rekord kada je, kao brz odgovor na povećanje narudžbine od strane kupca, uz veliko zalaganje svih zaposlenih, proizvedeno 180 segmenata za nedelju dana.

Kao sastavni Siemensa, Smart Infrastructure Srbija na pametan način spaja energetske sisteme, zgrade i industrije, poboljšavajući način života i rada, u cilju značajnog poboljšanja efikanosti i održivosti. Siemens Digital Industries je vodeći inovator u industrijskoj automatizaciji i digitalizaciji.

 

 

 

GRUNDFOS

Detaljnije

Leoni

Detaljnije

Continental Grupa

Detaljnije

Bosch

Detaljnije