Projekti

Projekti

Razvojna agencija Srbije u okviru svojih aktivnosti, a shodno dugogodišnjem iskustvu i postignutim rezultatima našeg tima, kontinuirano radi na unapređenju postojećih i uspostavljanju novih partnerstava sa domaćim i inostranim organizacijama, podršci i sprovođenju brojnih međunarodnih projekata, kao i realizaciji projekata kako iz sopstvenog porfolija, tako i portfolija Ministarstva privrede, i sličnih institucija.

Zajednički cilj svih programa i projekata jeste podrška razvoju i unapređenju privrede Srbije, a kroz podršku privrednim subjektima i ostalim privrednim činiocima i to putem razvoja konkurentnosti, poslovne infrastrukture, internacionalizacije, promocije, transfera znanja i tehnologija, i drugo.

RAS kroz Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju uspostavlja i održava saradnju sa subjektima regionalnog razvoja sa ciljem unapređenja lokalnog i regionalnog razvoja kroz jačanje međuinstitucionalne saradnje i kapaciteta kao bitnih faktora jačanja ukupnog privrednog razvoja.

Sektor za regionalni razvoj i regionalnu saradnju obavlja poslove akreditacija i obnove akreditacije regionalnih razvojnih agencija i vrednovanje rada akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, kao poslove poverene zakono.

Pored toga, koordiniše rad mreže akreditovanih regionalnih razvojnih agencija, pruža stručnu pomoć i unapređuje kapaciteta akreditovanih regionalnih razvojnih agencija za obavljanje njihovih poslova koji se odnose na regionalni razvoj, predlaže projekte za unapređenje i razvoj poslovne infrastrukture na regionalnom i lokalnom nivou, realizuje programe i mere Ministarstva privrede i učestvuje u implementaciji projekata koji se finansiraju iz međunarodne razvojne pomoći.

Domaći projekti

Projekti

Detaljnije

Evropska Mreža Preduzetništva - EEN

Evropska mreža preduzetništva je projekat koji je Evropska komisija pokrenula 2008. godine u cilju efikasnog i efektivnog iskorišćavanja potencijala mikro, malih i srednjih preduzeća i to kroz pružanje informacija i podršku preduzećima i preduzetnicima širom Evrope

Detaljnije

Japanska agencija za međunarodnu saradnju - JICA

Dugogodišnja saradnja sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA) na polju mentoringa nastavljena je kroz novi projekat Razvojne agencije Srbije i JICA- „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2”, 2017 - 2020. Projekat se odnosi na zatvaranje ciklusa standardizovane usluge mentoringa u Srbiji, kao i nastavak transfera srpske ekspertize na polju mentoringa u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju, uz podršku japanskih eksperata.

Detaljnije

Švajcarski рrogram podrške za promociju izvoza - SIPPO

Razvojna agencija Srbije i Swisscontact, agencija koja realizuje Švajcarski program za promociju izvoza - SIPPO

Detaljnije

dm Inkubator

Projekat podrške razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji

Cilj Projekta je unapređenje razvoja sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva i povećanje prodaje, unapređenje izvoza i kreiranju novih radnih mesta u agrobiznisu, lakoj i tekstilnoj industriji u 12 opština: Vranje, Leskovac, Preševo, Bujanovac, Medveđa, Raška, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

Detaljnije

Transnacionalni program Dunav

Transnacionalni program Dunav je finansijski instrument Evropske teritorijalne saradnje i promoviše ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu povezanost u Dunavskom regionu kroz politiku integracije u odabranim poljima. Program finansira razvojne projekte, praktičnu implementaciju zakonskih okvira, alate, usluge i konkretne pilot investicije malog obima.

Detaljnije

Mađarska agencija za promociju izvoza - HEPA