CIFIT 2019: Милионски уговор српској компанији

Sep 10, 2019

На највећем кинеском сајму инвестиција CIFIT 2019, представља се 20 компанија из Србије које наступају у оквиру „ Српског павиљона“. Инвестиционе потенцијале Србије представљају компаније као што су ЈK ''Путеви Србије'', ЈK ''Kоридори Србије'', Дунав осигурање, Институт за физику, Туристичка организација Србије, неколико српских винарија, као и четири кинеске компаније које послују у Србији - Zijin, HBIS, CBRS, Linglong.

Данас је једна од српских компанија, дестилерија ''Зарић'', закључила уговор  о извозу ракије у Kину вредан милион долара, са кинеском компанијом ''Golden day''. Споразум о сарадњи потписан је у оквиру Међународног кинеског сајма инвестиција и трговине CIFIT 2019 у Сјамену, у кинеској провинцији Фуђијен.

Потписивању уговора присуствовао је министар рударства и енергетике Александар Антић, као члан делегације Србије на CIFIT-у, који је постигнуту сарадњу српске и кинеске компаније оценио као сјајну вест, посебно за привреднике из Србије који се баве прехрамбеном индустријом.

Представници 20 српских компанија, међу којима су и четири кинеске које послују у Србији, на највећем кинеском сајму инвестиција и трговине оствариле више стотина контаката с разним кинеским и другим компанијама.

У прва два дана CIFIT је посетило око 100.000 људи, а велики број посетилаца обишао је павиљон Србије.