Дигитална трансформација на делу: РАС и ЈIСА уводе online тренинге ментора

May 23, 2020

 

Развојна агенција Србије (РАС) је, у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈICA), у складу са COVID-19 ситуацијом, дигитализовала тренинге ментора за потребе пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“, а који се од 2018. реализује у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Северној Македонији.

Сви тренинзи који се у оквиру Пројекта реализују, до даљњег ће се одржавати ОNLINE.

Захваљујући Зоом апликацији јуче је успешно одржан тренинг тренера из акредитованих регионалних развојних агенција, а све у циљу што ефикасније примене алата за будуће онлине тренинге. Тренингу су присуствовали и чланови РАС тима за реализацију Пројекта, а тренери ментора су показали не само да су спремни за нове алате комуникације, већ и да имају бројне идеје како да онлине обуку нових ментора учине што продуктивнијом и ефикаснијом.

Већ следеће недеље тренери ментора из Србије ће на Зоом платформи почети са обуком нових ментора укључених у пројекте партнерских инситуација у Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Црној Гори. Све док здравствена ситуација не буде била стабилна у оквиру овог Пројекта одржаваће се и онлине тренинзи на релацији Јапан – Србија, где ће и ментори из Србије добијати онлине обуку од стране јапанских експерата.

Интересовање за бесплатан менторинг за ММСПП у земљама Западног Балкана, је из године у годину све веће, а прелазак на ОНЛИНЕ тренинге ментора показује квалитет Пројекта и спремност свих ментора да одговоре на сваки изазов и нађу најбоље решење за његов успех. 

Техничка подршка и домаћини овог Пројекта на Зоом платформи су представници Pro PR.