VESTI

Домаћи органски производи у Нирнбергу

Feb 14, 2024

Осам произвођача из Србије под слоганом „We speak organic - Organic product from Serbia - Tradition Transformed into Innovation“ представљају богату понуду на сајму органске производње BioFach, који се ове године одржава у периоду од 13. до 16. фебруара у Нирнбергу, Немачка

 

Највећи светски специјализовани Међународни сајам органске хране, BioFach, окупио је преко 2.500 излагача, међу којима и осам српских компанија.

Шесту годину заредом, наступ домаћих компанија на овом престижном сајму, организовале су Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије (ПКС), а у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO) и Националном асоцијацијом за органску производњу „Serbia organica“.

Током четири дана, своју понуду представљају: "Menex" из Крушевца, "Ecoagri Serbia" из Беле Цркве, "Frutorga" из Прокупља, "Medino" из Крњева, "ITN Group" из Београда, " ES Komerc " из Пријепоља, "DBA Promet" из Ариља и "MDDP Janic" из Крушевца.

Посетиоцима и потенцијалним пословним партнерима, наше компаније понудиће широк асортиман производа од свежег, сушеног и замрзнутог воћа и поврћа, воћних пиреа, до производа од житарица, органских тестенина, воћних намаза и органског меда.

Српске компаније, уз подршку Швајцарског програма за промоцију извоза (SIPPO), месецима уназад припремале су наступ на сајму, те ће на овој манифестацији бити организован низ догађаја под називом „Партнерство за одрживост“ са циљем повезивања са пословним партнерима.

Традиционално, током трајања сајма заказане су конференције, семинари и радионице, који чине јединствену платформу за размену знања, информација и професионалног умећа међу произвођачима, купцима, добављачима и осталим заинтересованим странама за иновативне производе и услуге из органског сектора.

 

    

 

Електронски каталог компанија излачага доступан је ОВДЕ.