ЕК: Бесплатни савети о интелектуалној својини за МСП која послују са Кином

Nov 01, 2019

Европска комисија у оквиру CHINA IPR Helpdesk-a пружа бесплатне савете и помоћ у вези са правима интелектуалне својине малим и средњим предузећима из Европе заинтересованим за извоз у НР Кину. Услуге које Helpdesk пружа су поверљиви разговори и савети на тему интелектуалне својине и повезаних тема, тренинзи, материјали и онлајн извори информисања.

С обзиром на то да су питања интелектуалне својине један од кључних фактора конкурентности пословања у глобалној економији, идеја CHINA IPR Helpdesk-a је да информише о значају IPR (Intelectual Property Rights)  тема и проблематике у оквирима кинеског тржишта за мала и средња предузећа из Европе која послују или планирају да послују са Кином.

За сва додатна питања и информације фирме се могу обратити на мејл: question@china-iprhelpdesk.eu или посетити веб странице: www.china-iprhelpdesk.eu и www.youripinsider.eu

 

Корисни материјали (на енглеском језику):

1. Чињенице о интелектуалној својини у НР Кина

2. О CHINA IPR Helpdesk - Free China IPR advice for European SMEs

3. Водич кроз IP (Intelectual Property) стратегију за европска мала и средња предузећа која излажу на сајмовима у НР Кини

4. Водич права интелектуалне својине у Кини за индустрију хране и пића (Guide to IPR Protection in China for the Food & Beverage Industry)

5.  China IPR SME Helpdesk Article List