Embedded технологије из Србије на сајму у Нирнбергу

Feb 24, 2020

Један од новитета међу сајмовима на којима наступ српских компанија организују Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) је сајам интегрисане електронике „Embedded World“ који почиње сутра (25.02.) и трајаће до 27. фебруара.

Наша земља и компаније које се баве embedded системима, након дужег времена, поново се представљају међународном тржишту са производима и решењима ове технологије.

У Нирнбергу, где се одржава сајам, у оквиру националног штанда Србије површине 80м2 , у хали 4А, представиће се седам домаћих фирми.

На овој светској смотри еmbedded технологија Србију представљају компаније: DECODE (Беогад), МИКРОЕЛЕКТРОНИКА (Београд), Digital Logic (Пожаревац), Byteout Software (Београд), Micro Circuit Development (Нови Сад), Saga (Београд) и High Tech Engineering Center (Београд).

Embedded World (https://www.embedded-world.de/en) је водећи светски сајам embedded система. Одржава се сваке године у “Exhibition Centre” у Нирнбергу, а у 2019. забележио је 1.117 излагача, преко 30 хиљада посетилаца и више од 1.900 стручњака који су учествовали у програмима и конгресу сајма. Под слоганом “It’s a smarter world!” профилише се као сајам усмерен на трендове у развоју технологија и технолошкој модернизацији.

Један је од ретких сајмова који се строго концетрише на embedded системе (компјутерске системе са одређеном функцијом у већим механичким или електро системима), пружајући могућност да се врло лако и брзо успоставе контакти међу кључним добављачима саставних делова, модула и целокупних система, оперативних система и софтвера, као и свих других аспеката система embedded.

 

Сајамску брошуру можете погледати ОВДЕ