VESTI

Hotel „Podrinje“ u novom ruhu

Nov 18, 2023

Kineska kompanija „Estate Glory” uložila je oko 7 miliona evra u kupovinu i rekonstrukciju hotela „Podrinje“, čime je Banja Koviča vraćena na mapu najatraktivnijih turističkih destinacija Srbije

 

18. novembar, 2023. godine, Banja Koviljača – Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić,obišao je danas, u okviru posete Loznici, završne radove na renoviranju hotela "Podrinje" u Banji Koviljači. Predsednik Vučić izjavio je tokom obilaska radova, da je mnogo uloženo u tu banju koja je peta po posećenosti i najavio još veća ulaganja.

Ulagač u Banji Koviljači je kineska kompanija „Estate Glory” u kojoj 80 odsto udela ima ”Minth Holdings limited”, a vlasnik 20 odsto je „Long Glory Trading Limited”. Kompanija kroz investiciju vrednu 20 miliona evra pored obnove hotela „Podrinje”, najavila je i izgradnju novog, luksuznog  hotela čije se otvaranje očekuje 2026. godine. Drugi hotel će posedovati  80 smeštajnih jedinica, biće izgrađen i opremljen po najsavremenijim standardima, dok će sadržati više gastronomskih jedinica, restorana, terasa, kongresni centar, SPA centar sa bazenom, saunom..

 

  

 

Renovirani hotel se nalazi na obodu Podrinjskog regiona u jednoj od najlepših banja u Srbiji, a obilasku pored predsednika Vučića prisustvovali su i ministar turizma Husein Memić, predstavnici lokalne samouprave, kao i Razvojne agencije Srbije.

Hotel „Podrinje“ obuhvata 43 moderno opremljene smeštajne jedinice, salu za sastanke i konferencije, igraonicu, restoran i kafe-bar, kao i spa sadržaje - parno kupatilo, finsku saunu, slanu sobu, bazen. Za planiranje i unapređene sadržaja hotela angažovani su timovi dizajnera i arhitekata kako iz Srbije, tako i Kine.

“Banju danas poseti oko 200 hiljada turista na godišnjem nivou, ali ja verujem da banja sa povećanjem svojih kapaciteta može da ide i dvostruko vise”, izjavio je predsednik Vučić prilikom obilaska hotela, i dodao da očekuje nova ulaganja u Banji Koviljači.

 

  

  

Foto: TANJUG / Tara Radovanović

 

Kompanija „Minth“ je prisutna u Loznici od 2018. godine preko privrednog društva Minth Automotive Europe, u Banji Koviljači od 2019. godine preko privrednog društva Estate Glory, i zapošljava 1,827 radnika.