VESTI

Javni poziv - ProWein 2024

Dec 01, 2023

Sajam ProWein 2024, jedan od najprestižnijih događaja u svetu vinske industrije, od 10. do 12. marta 2024. godine okupiće vodeće svetske proizvođače vina, distributere i stručnjake iz oblasti enologije

 

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije, kao organizatori nastupa privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije, pozivajy zainteresovane kompanije da se prijave i predstave na predstojećem međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2024.

Sajam ProWein 2024 predstavlja globalnu platformu za inovacije u proizvodnji i distribuciji vina. Svake godine, sve veći broj proizvođača predstavlja najnovije tehnologije u vinogradarstvu i proizvodnji vina, distributeri istražuju nove načine plasiranja proizvoda na tržište, dok su u fokusu panela održivost, digitalizacija i trendovi potrošača.

Na prethodno održanom sajmu, manifestaciju je posetilo preko 49 hiljada posetilaca iz 141 zemlje, a predstavilo se blizu 6.000 izlagača iz 62 zemlje.

Vinarije, koje su se na Nacionalnom štandu Srbije predstavile Međunarodnom sajamu vina i alkoholnog pića ProWein u Dizeldorfu, imale su više nego uspešan nastup  i izazvale veliko interesovanje potencijalnih kupaca gotovo svih kontinenata. Tokom dvodnevnog nastupa, predstavnici domaćih kompanja održali su preko 200 sastanaka sa kupcima vina iz Nemačke, Belgije, Poljske, Holandije, skandinavskih zemalja, Kine, SAD.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave proizvodnjom vina i alkoholnih pića.

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.