Вести

Јавни позив - ProWein 2024

Dec 01, 2023

Сајам ProWein 2024, један од најпрестижнијих догађаја у свету винске индустрије, од 10. до 12. марта 2024. године окупиће водеће светске произвођаче вина, дистрибутере и стручњаке из области енологије

 

 

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије, као организатори наступа привредника у оквиру националног штанда Србије, позивајy заинтересоване компаније да се пријаве и представе на предстојећем међународном сајму вина и алкохолних пића ProWein 2024.

Сајам ProWein 2024 представља глобалну платформу за иновације у производњи и дистрибуцији вина. Сваке године, све већи број произвођача представља најновије технологије у виноградарству и производњи вина, дистрибутери истражују нове начине пласирања производа на тржиште, док су у фокусу панела одрживост, дигитализација и трендови потрошача.

На претходно одржаном сајму, манифестацију је посетило преко 49 хиљада посетилаца из 141 земље, а представило се близу 6.000 излагача из 62 земље.

Винарије, које су се на Националном штанду Србије представиле Међународном сајаму вина и алкохолног пића ProWein у Дизелдорфу, имале су више него успешан наступ  и изазвале велико интересовање потенцијалних купаца готово свих континената. Током дводневног наступа, представници домаћих компања одржали су преко 200 састанака са купцима вина из Немачке, Белгије, Пољске, Холандије, скандинавских земаља, Кине, САД.

Право на учешће на овом сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Републици Србији који се баве производњом вина и алкохолних пића.

Текст Јавног позива, као и пратећа документација доступни су на страници РАС.