Храна из Србије ускоро у маркетима УАЕ

Feb 27, 2020

У водећим трговинским ланцима у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) током пролећа очекују се нови производи из Србије. Наше компаније, које су се успешно представиле на недавно одржаном Међународном сајму прехране Gulfood у Дубаију, интензивно преговарају са пословним партнерима о извозу производа на тржиште Блиског истока, а очекује се и реализација првих извозних уговора.

Дубаји сајам групна фото.jpg

 

Наши излагачи имали су организоване сусрете са представницима највећих трговинских ланаца у Уједињеним Арапским Емиратима. Током сајма привредници су имали више од стотину састанака са трговцима и дистрибутерима, а Привредна комора Дубаија организовала је панел дискусију о потенцијалу тржишта и могућностима унапређења спољнотрговинске размене Србије и УАЕ у области индустрије хране.

Да би компаније пословале на тржишту УАЕ неопходни су високи стандарди квалитета, каже директорка фирме „Cold Pressok” Сандра Аврамовски, која је учествовала на националном штанду Србије на сајму Gulfood.

“Одлазак на Gulfood био је одлична прилика да се директно упознамо са захтевним тржиштем УАЕ и суседних земаља. Следећи корак је добијање Халал сертификата од сертификационе куће коју признаје ЕСМА, што ће значити додатну потврду квалитета која је неопходна за позиционирање производа”, каже Сандра Аврамовски.

Милена Цветић, извршни директор компаније Master Fruits", која већ годинама извози замрзнуто воће на тржиште Блиског истока, после овогодишњег, трећег сајамског наступа на Gulfood-у, планира почетак реализације потписаних уговора, проширење посла и повећање пласмана својих висококвалитетних конкурентних производа - малине, купине, јагоде, боровница и воћних пиреа у земљама Блиског истока.

Од 16. до 20. фебруара, 14 српских компанија прехрамбене индустрије, у организацији Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије, представило је своје производе и извозни потенцијал на 25. међународном сајму Gulfood, који се сваке године одржава у Дубаију. Ова манифестација, окупља водеће произвођаче и прерађиваче хране са свих континената и представља  најзначајнији сајам прехрамбене индустрије на Блиском истоку.