USPEŠNE PRIČE

Leoni

Опште информације

Компанија Leoni је глобални добављач производа, пружалац услуга и решења за управљање енергијом и подацима у аутомобилској индустрији и у другим индустријским секторима. Групација има око 95.000 запослених у 32 држави и укупну консолидовану продају од 5,1 милијарде ЕУР у 2018. години.

Највећи клијенти Leoni-ја су из области аутомобилске индустрије, комерцијалних возила и индустрије снабдевања саставним деловима. Компанија снабдева производима и услугама следећа тржишта: пренос података и мреже, здравствена заштита, процесна индустрија, транспорт, енергетика и инфраструктура, фабричка аутоматизација, машине и сензори, као и морнарица. Интегрисана мрежа за истраживање и развој, производњу, као и за дистрибуцију и услуге Leoni-ја доступна је на више од 100 локација широм света.

Пословање у Србији

Leoni Србија је део Leoni Групе и основана је 2009. године када је почела са радом фабрика у Прокупљу.

Друга фабрика отворена је 2014. године у Малошишту, у општини Дољевац.

Средином 2017. године почела је са радом и трећа фабрика у Србији, у Нишу.

У августу 2018. године, компанија је почела изградњу четврте фабрике, у Краљеву која ће бити највећа у оквиру Дивизије кабловских система. Leoni Србија је тренутно једина компанија у Европи у оквиру Дивизије кабловских система која има четири производне јединице.

За десет година, Leoni је уложио око 111 милиона евра у објекте и опрему, а производи кабловске сетове за светске произвођаче премиум аутомобила.

Leoni Србија има близу 9.000 запослених. Од оснивања, компанија је изградила мрежу од око 500 домаћих добављача са којима је остварила укупан промет у износу од 117 милиона евра, доприносећи тако расту животног стандарда у подручјима у којима послује. У Србији је међу 15 највећих извозника.

„Изузетно смо задовољни што даље развијамо наше пословање у Србији. Уз то долази и велика одговорност, како према нашим купцима које снабдевамо, тако и према хиљадама људи које овде запошљавамо. Као послодавац и као компанија која послује у овој средини, доприносимо заједници подржавајући пројекте који су важни грађанима, било кроз спонзорства великих и малих догађаја или пружајући финансијску помоћ хуманитарним и друштвено одговорним иницијативама.”.

Клеменс Сакс, генерални директор Leoni Србија

Grundofs 4.png

GRUNDFOS

Detaljnije

Leoni

Detaljnije

SIEMENS

Detaljnije

Continental Grupa

Detaljnije