USPEŠNE PRIČE

Leoni

Opšte informacije

Kompanija LEONI je globalni dobavljač proizvoda, pružalac usluga i rešenja za upravljanje energijom i podacima u automobilskoj industriji i u drugim industrijskim sektorima. Grupacija ima oko 95.000 zaposlenih u 32 državi i ukupnu konsolidovanu prodaju od 5,1 milijarde EUR u 2018. godini.

Najveći klijenti Leonija su iz oblasti automobilske industrije, komercijalnih vozila i industrije snabdevanja sastavnim delovima. Kompanija snabdeva proizvodima i uslugama sledeća tržišta: prenos podataka i mreže, zdravstvena zaštita, procesna industrija, transport, energetika i infrastruktura, fabrička automatizacija, mašine i senzori, kao i mornarica. Integrisana mreža za istraživanje i razvoj, proizvodnju, kao i za distribuciju i usluge Leonija dostupna je na više od 100 lokacija širom sveta.

 

Poslovanje u Srbiji

Leoni Srbija je deo Leoni Grupe i osnovana je 2009. godine kada je počela sa radom fabrika u Prokuplju.

Druga fabrika otvorena je 2014. godine u Malošištu, u opštini Doljevac.

Sredinom 2017. godine počela je sa radom i treća fabrika u Srbiji, u Nišu.

U avgustu 2018. godine, kompanija je počela izgradnju četvrte fabrike, u Kraljevu koja će biti najveća u okviru Divizije kablovskih sistema. Leoni Srbija je trenutno jedina kompanija u Evropi u okviru Divizije kablovskih sistema koja ima četiri proizvodne jedinice.

Za deset godina, Leoni je uložio oko 111 miliona evra u objekte i opremu, a proizvodi kablovske setove za svetske proizvođače premium automobila.

LEONI Srbija ima blizu 9.000 zaposlenih. Od osnivanja, kompanija je izgradila mrežu od oko 500 domaćih dobavljača sa kojima je ostvarila ukupan promet u iznosu od 117 miliona evra, doprinoseći tako rastu životnog standarda u područjima u kojima posluje. U Srbiji je među 15 najvećih izvoznika.

 

„Izuzetno smo zadovoljni što dalje razvijamo naše poslovanje u Srbiji. Uz to dolazi i velika odgovornost, kako prema našim kupcima koje snabdevamo, tako i prema hiljadama ljudi koje ovde zapošljavamo. Kao poslodavac i kao kompanija koja posluje u ovoj sredini, doprinosimo zajednici podržavajući projekte koji su važni građanima, bilo kroz sponzorstva velikih i malih događaja ili pružajući finansijsku pomoć humanitarnim i društveno odgovornim inicijativama.”.

Klemens Saks, generalni direktor Leoni Srbija

Grundofs 4.png

GRUNDFOS

Detaljnije

SIEMENS

Detaljnije

Continental Grupa

Detaljnije

Bosch

Detaljnije