VESTI

Održan dvodnevni trening za Aftercare podršku

Mar 22, 2017

U okviru Projekta za unapredjenje konkurentnosti i zapošljavanja, Svetska banka održala je 20. i 21. marta 2017. prvi trening za pripremu pilot programa Aftercare aktivnosti podrške investitorima. Prvi trening je organizovan za grupu zaposlenih u Razvojnoj agenciji Srbije, predstavnike Akreditovanih razvojnih agencija (ARRA: Bačka, Loznica, Jug i Leskovac) i predstavnike Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER: Niš, Vranje, Loznica, Novi Sad).

Razvojna agencija Srbije u okviru svog redovnog poslovanja daje podršku direktnim investicijama. Zbog izuzetno velikog značaja i uticaja direktnih investicija na privredni rast i razvoj, kao i na povećanje zaposlenosti, RAS ulaže izuzetan napor da unapredi svoje usluge i podršku investitorima. Razvojna agencija Srbije uz podršku Svetske banke priprema pilot program Aftercare aktivnosti podrške postojećim investitorima, u okviru koga će se do kraja 2017. godine isti implementirati za minimum 20 kompanija.

Cilj treninga je uspostavljanje direktne koordinacije izmedju predstavnika institucija na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, relevantnih za sprovodjenje programa Aftercare aktivnosti podrške postojećim investitorima, kao i upoznavanje učesnika sa procedurom i metodologijom Aftercare aktivnostima podrške postojećim investitorima, koju su na treningu predstavili konsultanti Svetske banke.