VESTI

Javni poziv za Program podrške MSP za nabavku opreme

May 18, 2020

 

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privredne subjekte u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2020. godini.

Cilj Programa, koji sprovodi Ministarstvo u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama, je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit/finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Učešće privrednih subjekata iznosi 5% od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 1.000.000.000,00 dinara, a javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše (najkasnije do 31.12.2020. godine).

Javni poziv i sve neophodne informacije možete pronaći OVDE.