Вести

Јавни позив за Програм подршке МСП за набавку опреме

May 18, 2020

 

Министарство привреде расписало је Јавни позив за доделу бесповратних средстава за привредне субјекте у оквиру Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години.

Циљ Програма, који спроводи Министарство у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама, је јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

Средства опредељена Програмом намењена су за суфинансирање набавке нове производне опреме и опреме директно укључене у процес производње размењивих добара и извођење грађевинских радова.

Привредни субјекти који испуне услове Програма и којима банке, односно лизинг компаније укључене у реализацију Програма, условно одобре кредит/финансирање могу остварити право на суфинансирање до 25% нето вредности набавке производне опреме. Учешће привредних субјеката износи 5% од укупне вредности опреме, док се остатак обезбеђује из кредита пословних банака или финансијског лизинга лизинг компанија укључених у спровођење овог Програма.

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара, а јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше (најкасније до 31.12.2020. године).

Јавни позив и све неопходне информације можете пронаћи ОВДЕ.