VESTI

Отворен позив - Gulfood Dubai

Sep 14, 2023

Јавни позив за учешће на водећем међународном сајму прехрамбене индустрије Gulfood Dubai отворен је до понедељка, 25. септембра 2023.године

 

 

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије (ПКС) позивају заинтересоване компаније да се пријаве и представе своју понуду на предстојећем сајму прехрамбене индустрије Gulfood Dubai, који ће се одржати у Дубаију, Уједињени Арапски Емирати, у периоду од 19. до 23. фебруара 2024. године.

Сајам у Дубајиу, за произвођаче хране из Србије, представља идеалну прилику за склапање нових пословних аранжмана са УАЕ, Саудијском Арабијом, Јорданом, Катаром, земљама Африке, САД, Канадом и другим удаљеним тржиштима.

Gulfood је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби прехрамбене индустрије у УАЕ и региону Голфа, а у оквиру које се организују сусрети произвођача и дистрибутера, као и представника водећих малопродајних ланаца.

Право на учешће на овом сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Републици Србији који се баве производњом прехрамбених производа.

Од ове године сајам не дозвољава произвођачима кондиторских производа (слаткиши, бомбони, карамеле, жваке, желе, манчмелоу, нугат, пралине, какао, чоколада и чоколадни производи) да излажу своје производе.

Прошлогодишња манифестација окупила је преко 5.000 излагача из 128 земаља, од чега 20.000 светских брендова и привукли пажњу више од 100 хиљада посетилаца, купаца, увозника, дитрибутера и малопродајних ланаца који су имали прилику да се упознају са водећим добављачима хране и пића у свету.

Компаније из Србије које су извозну понуду представиле на прошлогодишњем сајму прехрамбене индустрије Gulfood у Дубаију имале су скоро 2.000 састанака са потенцијалним купцима, а према првим анализама, уговориле нове послове вредне чак 10 милиона евра.

Текст Јавног позива, као и пратећа документација доступни су на страници РАС.