VESTI

Отворене пријаве за PLMA CHICAGO 2023

Jan 25, 2023

Међународни сајам робних марки „PLMA CHICAGO 2023“ одржаће се у периоду од 12. до 14. новембра, док су пријаве за учешће отворене до 10. фебруара 2023. године

„PLMA CHICAGO“ више од 40 година водеће је место на коме се сусрећу произвођачи са представницима највећих малопродајних ланаца на подручју Северне Америке.

У 2022. години на сајму је учествовало више од 1.500 излагача из 40 земаља, од чега се 25 земаља представило националним штандовима.

Осамнаест српских компанија имале су прилику, да по први пут представе широк спектар домаћих производа од смрзнутог воћа и поврћа, преко џемова, воћних намаза и сокова, до слаткиша и производа од тартуфа. Током тродневног наступа, наши привредници су одржали велики број састанка, павиљони су били веома посећени, што јасно показује да су производи из Србије, а посебно квалитетна храна, воће и поврће веома тражени у свету.

У циљу подршке и промоције извоза, Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије позивају све заинтересоване компаније да се пријаве, представе своје производе и организују пласман на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте.

Текст Јавног позива, као и пратећу документацију можете преузети ОВДЕ.