VESTI

Oтворене пријаве за сајам AUTOMECHANIKA 2024

Feb 08, 2024

ПКС и РАС организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем међународном сајму аутомобилске индустрије AUTOMECHANIKA 2024. Пријаве за учешће отворене су до уторка, 27. фебруара

 

 

Јавни позив за сајам Automechanika део је Програма интернационализације привредних друштава, који заједнички спроводе РАС и ПКС, а у циљу подршке домаћим фирмама приликом изласка на инострана тржишта, стварања нових пословних контакта и поспешивања извоза.

Automechanika Frankfurt водећи је светски сајам ауто индустрије, који се од 1971. oдржава сваке друге године. Ове године, у периоду од 10. до 14. септембра, Automechanika је место сусрета  водећих произвођача резервних делова и опреме за аутомобиле. Главне теме овогодишње манифестација која се одржава под под слоганом „Driving Transformation“ биће трансформација индустрије ауто делова, нове технологије, као и иновације у индустрији.

На претходно одржаној манифестацији 2022. године, учествовало је преко 2.800 излагача из 70 земаља, док је догађај посетило преко 78.000 професионалних посетилаца.

Текст Јавног позива као и пратећа документација доступни су на страници РАС.