Отворене пријаве за учешће на сајмовима CIIE у Шангају и Israfood у Тел Авиву

May 25, 2020

 

Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије, организују наступ српских привредника на два велика сајма крајем 2020. године – III Кинеском међународном увозном сајму „China International Import Expo" који ће се одржати у Шангају и међународном сајму хране и пића „Israfood" у Тел Авиву. Пријаве су отворене до 8. јуна, 2020. године.

 

„China International Import Expo" одржаће се од 05. до 10. новембра ове године, у Шангају (НР Кина). Реч је о сајму чији су организатори Влада Народне Републике Кине и Кинески међународни увозно-извозни биро (China International Import Expo Bureau) и који се одржава у циљу подстицања увоза стране робе и услуга у Кину, а у складу са настојањем Кине да промовише глобализацију и отвореност тржишта.

Србија ће се представити са националним штандом у хали за прехрамбену индустрију. Очекује се да ове године сајам окупи више од 100 земаља учесница, као и 150.000 професионалних професионалних купаца из Кине и других земаља.

„Israfood” је највећи међународни сајам хране и пића у Израелу и јединствено место сусрета произвођача и увозника. Ове године термин одржавања сајма је од 24. до 26. новембра у Тел Авиву. Манифестација је део Израелске недеље хране која се традиционално одржава сваке године.

Ови сајмови, који су део Програма интернационализације привредних друштава, омогућавају домаћим привредницима да изађу на нова тржишта, представе своје производе и услуге и потенцијално склопе нове послове и увећају извоз.

Све неопходне информације о условима учешћа у оквиру националног штанда Србије и начину пријаве можете пронаћи овде: CIIE (Шангај, НР Кина) и Israfood (Тел Авив, Израел).