VESTI

Poziv privrednicima za III tematsku nedelju „DUBAI EXPO 2020” - „Urbani i ruralni razvoj“

Sep 03, 2021

 

Otvoren je poziv privrednicima da se prijave za učešće na trećoj tematskoj nedelji Svetske izložbe ''Dubai Expo 2020'' - „Urbani i ruralni razvoj“ koja će se održati od 1. do 5. novembra 2021. godine u Dubaiju.

1.jpg

 

Krajnji rok za dostavljanje prijava za učestvovanje na trećoj tematskoj sedmici je 20. septembar. Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i dostave Privrednoj komori Srbije na mejl: gradjevinarstvo@pks.rs

„Poziv je namenjen svim privrednim subjektima iz Srbije koji se bave građevinarstvom, investitorima, izvođačima i projektantima građevinskih objekata, kao i svim pratećim industrijama. Takođe, ova tematska nedelja namenjena je i kompanijama koje se bave pružanjem komunalnih usluga: voda, električna energija, upravljanje otpadom, inkluzivna i održiva infrastruktura...“, kaže Ivana Vuletić, sekretar Udruženja za građevinsku industriju u Privrednoj komori Srbije. Ona dodaje da će posebna pažnja tokom ove tematske sedmice biti posvećena razvoju pametnih gradova i njihovoj održivosti.

Vlada Srbije obezbedila je povlastice za sve privrednike koji žele da učestvuju na Svetskoj izložbi, besplatne avio karte (čarter let: Beograd-Dubai-Beograd), besplatne lokalne transfere (hotel-ekspo-prostor PKS), smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, besplatno korišćenje PKS prostora u slobodnoj zoni Dubai South...

 

5.jpg

 

Takođe, u toku treće tematske nedelje Razvojna agencija Srbije organizuje prvu u nizu investicionih konferencija, koja će se održati 1. novembra. Kako je nedelja posvećena temi „Urban&Rural Development“, fokus investicione konferencije biće na predstavljanju investicionih potencijala u građevinskog sektora u Srbiji, budući da je reč o sektoru koji ima značajan udeo u BDP-u Srbije i u poslednjih godina je u ekspanziji.

Investiciona konferencija biće idealna prillika da se zainteresovanoj javnosti, prvenstveno potencijalnim investitorima, da jedan opšti pregled građevinskog sektora u Srbiji, ali i pojedinosti istog u kojima postoje najveći potencijali za razvoj. Ovaj događaj biće mesto susreta sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima, a predviđeno je da u toku te prve nedelje novembra budu održani brojne sastanci sa potencijalnim partnerima, na kojima će se detaljnije razgovarati o potencijalnoj budućoj saradnji.

 

Centralni događaji tokom „DUBAI EXPO 2020“ koji se odnose na predstavljanje naše zemlje biće organizovani u nacionalnom paviljonu Srbije, površine 2.000 kvadratnih metara, koji će se nalaziti u tematskoj celini „mobilnost“ (Mobility). Tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi je „Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost". Tokom trajanja „Dubai Expo 2020“, biće održano 9 tematskih nedelja.