Вести

Позив привредницима за III тематску недељу „DUBAI EXPO 2020“ - „Урбани и рурални развој“

Sep 03, 2021

Отворен је позив привредницима да се пријаве за учешће на трећој тематској недељи Светске изложбе „DUBAI EXPO 2020“ - „Урбани и рурални развој“ која ће се одржати од 1. до 5. новембра 2021. године у Дубаију.

 

Крајњи рок за достављање пријава за учествовање на трећој тематској седмици је 20. септембар. Заинтересоване компаније треба да попуне упитнике на енглеском језику и доставе Привредној комори Србије на мејл: gradjevinarstvo@pks.rs

„Позив је намењен свим привредним субјектима из Србије који се баве грађевинарством, инвеститорима, извођачима и пројектантима грађевинских објеката, као и свим пратећим индустријама. Такође, ова тематска недеља намењена је и компанијама које се баве пружањем комуналних услуга: вода, електрична енергија, управљање отпадом, инклузивна и одржива инфраструктура...“, каже Ивана Вулетић, секретар Удружења за грађевинску индустрију у Привредној комори Србије. Она  додаје да ће посебна пажња током ове тематске седмице бити посвећена развоју паметних градова и њиховој одрживости.

Влада Србије обезбедила је повластице за све привреднике који желе да учествују на Светској изложби, бесплатне авио карте (чартер лет: Београд-Дубаи-Београд), бесплатне локалне трансфере (хотел-експо-простор ПКС), смештај по повлашћеним ценама у одабраним хотелима, бесплатно коришћење ПКС простора у слободној зони Dubai South...

 

 

Такође, у току треће тематске недеље Развојна агенција Србије организује прву у низу инвестициону конференцију, која ће се одржати 1. новембра. Будући да је недеља посвећена теми „Urban&Rural Development“, фокус инвестиционе конференције биће на представљању инвестиционих потенцијала у грађевинског сектора у Србији, будући да је реч о сектору који има значајан удео у БДП-у Србије и у последњих година је у експанзији.

Инвестициона конференција биће идеална приллика да се заинтересованој јавности, првенствено потенцијалним инвеститорима, да један општи преглед грађевинског сектора у Србији, али и појединости истог у којима постоје највећи потенцијали за развој. Овај догађај биће место сусрета са потенцијалним инвеститорима и пословним партнерима, а предвиђено је да у току те прве недеље новембра буду одржани бројне састанци са потенцијалним партнерима, на којима ће се детаљније разговарати о потенцијалној будућој сарадњи.

Централни догађаји током „DUBAI EXPO 2020“ који се односе на представљање наше земље биће организовани у националном павиљону Србије, површине 2.000 квадратних метара, који ће се налазити у тематској целини „мобилност“ (Мobility). Тема наступа Србије на Светској изложби је „Србија ствара идеје – Инспирисани прошлошћу, креирамо будућност". Током трајања „Dubai Expo 2020“, биће одржано 9 тематских недеља.