Prva celodnevna radionica u okviru projekta dm Inkubator

Feb 05, 2019

Beograd - 5. februara, 2019. godine - U Beogradu je juče održana prva celodnevna radionica u okviru projekta dm Inkubator koji sprovode dm drogerie-markt sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS), Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultetom primenjenih umetnosti.

Radionici su prisustovali predstavnici domaćih kompanija čiji su proizvodi u okviru projekta odabrani za učešće u dm Inkubatoru. 

Tokom radionice održana su predavanja koja pružaju podršku daljem razvoju proizvoda, pokrivajući teme kao što su tehnologija u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji, praćenje trendova i navike kupaca kao faktori uticaja na dinamiku asortimana u dm-u, put od ideja do polica, razvoj brend strategije... 

Paralelno sa predavanjima održane su pojedinačne konsultacije predstavnika kompanija sa tehnolozima. 

U procesu inkubacije kompanije imaju priliku da kroz tehnološku podršku u radu sa stručnjacima iz segmenata prehrane i kozmetologije unaprede recepturu svojih proizvoda. Pored toga, kroz stručnu pomoć menadžera asortimana iz dm-a dobijaju informacije o načinima plasiranja proizvoda i saznaju više o različitim modelima marketinškog oglašavanja, kao i o značaju društvenih mreža u svakodnevnom poslovanju. Kroz rad i virtuelni inkubator sa mentorima sa Fakulteta primenjenih umetnosti biće obezbeđene smernice za postizanje atraktivnog izgleda pakovanja, bio to redizajn ili potpuno novi dizajn.

Nakon prvog kruga radionica, sledeće sesije predavanja biće održane u martu u Beogradu i Novom Sadu.