Прва целодневна радионица у оквиру пројекта дм Инкубатор

Feb 05, 2019

Београд - 5. фебруара, 2019. године - У Београду је јуче одржана прва целодневна радионица у оквиру пројекта дм Инкубатор који спроводе dm drogerie-markt са USAID Пројектом за конкурентну привреду, Развојном агенцијом Србије (РАС), Националним удружењем за развој органске производње Serbia Organica и Факултетом примењених уметности.

Радионици су присустовали представници домаћих компанија чији су производи у оквиру пројекта одабрани за учешће у дм Инкубатору. 

Током радионице одржана су предавања која пружају подршку даљем развоју производа, покривајући теме као што су технологија у прехрамбеној и козметичкој индустрији, праћење трендова и навике купаца као фактори утицаја на динамику асортимана у дм-у, пут од идеја до полица, разој бренд стратегије итд. 

Паралелно са предавањима одржане су појединачне консултације представника компанија са технолозима. 

У процесу инкубације компаније имају прилику да кроз технолошку подршку у раду са стручњацима из сегмената прехране и козметологије унапреде рецептуру својих производа. Поред тога, кроз стручну помоћ менаџера асортимана из дм-а добијају информације о начинима пласирања производа и сазнају више о различитим моделима маркетиншког оглашавања, као и о значају друштвених мрежа у свакодневном пословању. Кроз рад и виртуелни инкубатор са менторима са Факултета примењених уметности биће обезбеђене смернице за постизање атрактивног изгледа паковања, био то редизајн или потпуно нови дизајн.

Након првог круга радионица, следеће сесије предавања биће одржане у марту у Београду и Новом Саду.