РАС и КОСГЕБ - Потписан Меморандум о разумевању

Oct 08, 2019

Развојна агенција Србије потписала је Меморандум о разумевању са КОСГЕБ-ом, Агенцијом за мала и средња предузећа Турске.

Првог дана посете турског председника Реџепа Тајип Ердогана Србији и делегације од 200 привредника, потписан је и размењен Меморандум о разумевању између Развојне агенције Србије и Развојне агенције за мала и средња предузећа Турске (КОСГЕБ).

Меморандуме су разменили директор РАС-а Радош Газдић и председник турске развојне агенције Џевахир Ускур.

Потписани документ представља формализовање и унапређење већ постојеће сарадње између две институције по питању јачања капацитета малих и средњих предузећа у обе земље и привреде уопште, сарадње у повезивању и интернационализацији српских и турских предузећа у циљу њихове веће конкурентности на глобалном тржишту, али и размене знања и искустава посебно када је реч о пружању подршке малим и средњим предузећима.

Размена потписаних споразума уследила је након састанка председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и председника Србије Александра Вучића и седнице Високог савета за сарадњу Србије и Турске. Размењено је више билатералних споразума и меморандума из различитих области, безбедности, полиције, науке, војне сарадње, привреде.