VESTI

RAS na panelu konferencije „EV DAYS“ posvećenom softverima i aplikacijama za e-mobilnost

Sep 11, 2021

 

Drugog dana konferencije EV Days u Novom Sadu održan je i panel „Softveri i aplikacije za elektromobilnost“ na kojem je jedan od učesnika bio i v.d. direktor Razvojne agencije Srbije (RAS) Radoš Gazdić.

 

Foto: Ninamedia

Drugi dan konferencijskog dela događaja „EV DAYS“ obuhvatao je tri tematska panela: „Punjenje za održivu budućnosti – Tehnologije punjenja i izazovi“,  „Softveri i aplikacije za elektromobilnost“ i treći panel na temu „Životni ciklus EV“.

V.d. direktor RAS-a Radoš Gazdić učestvovao je u panelu broj 2 posvećenom elektromobilnosti,  i to aplikacijama i softverima koji služe elektromobilnosti. Gazdić je govorio o značaju elektromobolnosti i izradi sistema za istu, posebno iz ugla automobilske industrije i podsetio na neke od kompanija koje u Srbiji razvijaju takve proizvode i tehnologije. Cilj i želja je, naravno, da bude što više ulaganja u projekte koji se upravo posvećuju budućnosti koja je zaista u znaku e-mobilnosti.

Uz Gazdića na panelu su govorili i predsednik kompanije Cargo Aleksandar Vučić, šef Beogradske kancelarije u Institutu za Vestačku Inteligenciju Vladimir Đapić, zatim Igor Vijatov direktor Automobilskog klastera Srbije i Stevan Radić CEO UderIT. Panelom je moderirao Anđelko Trpković, CEO Publicis Groupe Adriatic.

 

Foto: Ninamedia

EV Days je sajam i konferencija u Novom Sadu održana od 9. do 10. septembra, posvećena elektromobilnosti koja predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe. Organizatori ove prestižne manifestacije su kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, u saradnji sa RTS-om kao medijskim partnerom.

Događaj je osmišljen kao interaktivno iskustvo koje će okupiti vodeće kompanije iz oblasti automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za automobilsku industriju, punjača i prateće infrastrukture za električna i hibridna vozila.

Na događaju su prisustvovali i predstavnici državnih, lokalnih i regionalnih institucija povezanih sa predmetnom oblašću, kao i predstavnici kompanija koji imaju iskustvo odnosno planiraju uvođenje rešenja, bazirane na elektromobilnosti, u svoje poslovanje.

Interaktivne panel diskusije bavile su se mnogobrojnim pitanjima i dilemama posetilaca kada je reč o elektromobilnosti, dok je izagački deo pružio priliku  posetiocima da testiraju električna vozila, punjače i da se upoznaju sa komponentama električnih vozila.

Foto: Ninamedia