Вести

РАС на панелу конференције „EV DAYS“ посвећеном софтверима и апликацијама за е-мобилност

Sep 11, 2021

 

Другог дана конференције EV DAYS у Новом Саду одржан је и панел „Софтвери и апликације за електромобилност“ на којем је један од учесника био и в.д. директор Развојне агенције Србије (РАС) Радош Газдић.

 

Фото: Нинамедија

 

Други дан конференцијског дела догађаја „EV DAYS“ обухватао је три тематска панела: „Пуњење за одрживу будућности – Технологије пуњења и изазови“,  „Софтвери и апликације за електромобилност“ и трећи панел на тему „Животни циклус EV“.

В.д. директор РАС-а Радош Газдић учествовао је у панелу број 2 посвећеном електромобилности,  и то апликацијама и софтверима који служе електромобилности. Газдић је говорио о значају електромоболности и изради система за исту, посебно из угла аутомобилске индустрије и подсетио на неке од компанија које у Србији развијају такве производе и технологије. Циљ и жеља је, наравно, да буде што више улагања у пројекте који се управо посвећују будућности која је заиста у знаку е-мобилности.

Уз Газдића на панелу су говорили и председник компаније Cargo Александар Вучић, шеф Београдске канцеларије у Институту за Вестачку Интелигенцију Владимир Ђапић, затим Игор Вијатов директор Аутомобилског кластера Србије и Стеван Радић CEO UderIT. Панелом је модерирао Анђелко Трпковић, CEO Publicis Groupe Adriatic.

 

Фото: Нинамедија

 

EV Days је сајам и конференција у Новом Саду одржана од 9. до 10. септембра, посвећена електромобилности која представља ново глобално технолошко решење транспорта људи и робе. Организатори ове престижне манифестације су компанија Ninamedia и Факултет техничких наука, Универзитет у Новом Саду, у сарадњи са РТС-ом као медијским партнером.

Догађај је осмишљен као интерактивно искуство које ће окупити водеће компаније из области аутомобилске индустрије, произвођаче компоненти, делова и софтвера за аутомобилску индустрију, пуњача и пратеће инфраструктуре за електрична и хибридна возила.

На догађају су присуствовали и представници државних, локалних и регионалних институција повезаних са предметном облашћу, као и представници компанија који имају искуство односно планирају увођење решења, базиране на електромобилности, у своје пословање.

Интерактивне панел дискусије бавиле су се многобројним питањима и дилемама посетилаца када је реч о електромобилности, док је изагачки део пружио прилику  посетиоцима да тестирају електрична возила, пуњаче и да се упознају са компонентама електричних возила.

 

Фото: Нинамедија