Вести

BIOFACH 2024

Sep 21, 2023

Јавни позив за учешће на Међународном специјализованом сајму органске хране BIOFACH 2024 отворен је до петка, 29. септембра

 

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије, у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (SIPPO) и Националном асоцијацијом за органску производњу „Serbia organica“, организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем Међународном специјализованом сајму органске хране „BIOFACH“ 2024.

BIOFACH представља највећи светски сајам у области органске производње који се сваког фебруара одржава у Нирнбергу, Немачка, од 1990. године. Окупља више од 3.000 излагача и обиђе га преко 50.000 посетилаца из више од 130 земаља. Сајам је свеобухватног садржаја, те је поред међународне изложбе органског сектора, место трговине и пословања, али и место на којем се креирају политике и трендови у овом сектору.

Право на учешће на овом сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Републици Србији који се искључиво баве производњом органских производа.

У циљу што бољег наступа излагача на овом сајму, свако правно лице ће имати могућност да учествује у припремним тематским радионицама, а уједно ће имати и пуну експертску подршку од стране SIPPO програма при организовању B2B matchmaking састанака на сајму, као и  повезивању са потенцијалним партнерима.

На сајму одржаном ове године, дванаест компанија из Србије је представило своје производе под слоганом „We speak organic – Organic product from Serbia - Tradition Transformed into Innovation“. Српске фирме из области органске хране су на Међународном сајму BIOFACH 2023 имале више од 400 састанака са купцима из региона, али и из Немачке, Аустрије, Швајцарске, Француске и Холандије, док је вредност уговорених извозних послова процењена на седам милиона евра.

Текст Јавног позива, као и пратећа документација доступни су на страници РАС.