EIMA сајам пољопривредне механизације у Болоњи одложен за фебруар

May 07, 2020

 

ЕIMА, велики догађај на коме се представљају стројеви и опрема за пољопривреду и одржавање зелених површина помера своје 44. издање са средине новембра 2020. на почетак фебруара 2021. године.  Међутим, новембарски састанак није отказан, уместо тога у истом периоду (11-15 новембар) биће одржан дигитални мега догађај.

Због здравствене ванредне ситуације сајам у Болоњи, један од најважнијих индустријских догађаја на свету са скоро 2000 излагачких компанија и укупно 320.000 посетилаца, неће бити одржан од 11. до 15. новембра 2020. године, како је планирано. Уместо тога, биће одржан од 3. до 7. фебруара 2021. године, у изложбеном комплексу Болоње.

Међутим, новембарски састанак неће бити занемарен. Истог дана као и оригинални догађај, EIMA International ће креирати „EIMA Digital Preview“, први светски догађај пољопривредне механизације који је ће у целости бити одржан на дигиталној платформи и уз помоћ дигиталне технологије.

Традиционални сајам EIMA, у фебруару 2021. понудиће привредницима, техничарима, посетиоцима уживо широк избор технологија за сваку врсту обраде. Са друге стране, дигитално издање обец́ава фасцинантан преглед, ново искуство за излагаче и посетиоце.

"Одлука о одлагању велике традиционалне ЕIME до почетка следеће године - објашњава Алесандро Малаволти, председник FederUnacoma, савеза италијанских произвођача који је непосредни организатор догађаја - произилази из пажљиве логистичке и економске процене, јер је врло је вероватно да ће на јесен посебне мере владе бити и даље на снази када је реч о окупљањима и догађајима, а систем транспорта и услуга може се успорити због мера предострожности које ц́е се и даље примењивати у Италији и иностранству."