Одабрани победници првог дм инкубатора!

Apr 30, 2019

Београд, 30. априла, 2019. године – Први дм инкубатор је успешно приведен крају, а укупно 18 домаћих произвођача добило је јединствену прилику да 57 производа из сегмента хране и козметике за негу и лепоту пласира на полицама више од 90 дм дрогерија широм Србије.

Први победнички производи биће доступни купцима од 15. јуна, а закључно са 30. септембром 2019. године на полицама ће се наћи сви одабрани артикли. Пласирање ће пратити и свеобухватна маркетиншка кампања, док ће се подршка дм-а наставити и у наредној години, током које ће производи из дм инкубатора добијати пуну потпору кроз интерне и екстерне канале оглашавања.

„Веома сам поносан што је компанија дм Србија покренула овај визионарски пројекат, који је показао колико је важно да јавни, приватни и академски сектор заједно раде на изналажењу иновативних пословних решења. Такође, инкубатор може представљати бизнис модел за подршку старт уп-овима и малим и средњим предузећима, чије успешно пословање утиче на економски развој Србије у целини“, рекао је координатор пројекта и менаџер асортимана дм Србија Радоје Крајишник.

Инкубатор су подржали и USAID Пројекат за конкурентну привреду, Развојна агенција Србије (РАС), Национално удружење за развој органске производње Serbia Оrganica и Факултет примењених уметности, који су, свако у својој области, понудили професионалне савете и смернице како би компаније добиле свеобухватну помоћ и јак темељ за дугорочно успешно пословање.

Пројекат који је покренула компанија дм Србија трајао је од 1. октобра 2018. године до 30. априла 2019. године, а  читава иницијатива изазвала је изузетно интересовање домаћих произвођача, и у првој фази конкурса привукла чак 704 пријављена производа.

Прилику да три месеца унапређује свој производ добило је 20 домаћих произвођача са 51 производом из сегмента прехране и козметике, а финално је развијено чак 57 производа, и то 29 из сегмента хране и 28 из сегмента козметике за негу и лепоту.

Уз помоћ ментора и стручњака из области прехране, козметологије, асортимана, дизајна и маркетинга, учесници су радили на унапређењу својих производа и пословања. Уз практична предавања и индивидуални рад технолога са произвођачима, током фебруара и марта организоване су и четири целодневне радионице у Београду и Новом Саду на којима су својим искуством и експертизом организатори усмеравали и водили учеснике кроз читав процес.

 Како би производи, осим квалитета, имали и атрактиван изглед за купце, учесници су кроз рад и виртуелни инкубатор са професором Славишом Савићем и студентима катедре за индустријски дизајн Факултета примењених уметности добили савремена и креативна решења за дизајн паковања.

Компанија дм дрогерие маркт, највећи дрогеријски ланац у Европи, препознала је потенцијал домаће производње и важност подршке компанијама у развоју, те на овај начин још једном показала да као друштвено одговорна компанија брине о заједници у којој послује.

 

Коначан списак победника пројекта дм инкубатор:

 1. Tanoshinde д.о.о. Београд – 2 производа из сегмента за негу и лепоту
 2. Oly Oly д.о.о. Београд – 1 производ из сегмента за негу и лепоту
 3. Хвала козметика Београд (старт-уп компанија) – 4 производа из сегмента за негу и лепоту
 4. Blackbeard д.о.о. Нови Сад – 6 производа из сегмента за негу и лепоту
 5. Prefer Cosmetics д.о.о. Нови Сад – 6 производа из сегмента за негу и лепоту
 6. СЗР Хербалиа Оџаци – 2 производа из сегмента за негу и лепоту
 7. Yuco-Hemija д.о.о. Бачки Јарак – 2 производа из сегмента за негу и лепоту
 8. Мy Wаy Natural д.о.о. Зрењанин – 2 производа из сегмента за негу и лепоту
 9. Coquette д.о.о. Београд – 3 производа из сегмента за негу и лепоту
 10. Веверко (start-up компанија) Костолац – 2 производа из сегмента хране
 11. All Natural Foods д.о.о. Нова Пазова – 1 производ из сегмента хране
 12. Dolovac organic i tradicija д.о.о. Футог-Нови – 4 производа из сегмента хране
 13. ПСС Сомбор (пољопривредна стручна служба) – 1 производ из сегмента хране
 14. Вртлари д.о.о. Мали Иђош – 2 производа из сегмента хране
 15. Алда 111 д.о.о. Белошевац – Ваљево – 3 производа из сегмента хране
 16. БМД д.о.о. Ариље – 10 производа из сегмента хране
 17. Nectar д.о.о. Бачка Паланка – 3 производа из сегмента хране
 18. Nisha д.о.о. Црна Трава – 3 производа из сегмента хране