Вести

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ВЕБИНАРУ - ВОДИЧ ЗА ИЗВОЗ СВЕЖЕГ И ПРЕРАЂЕНОГ ВОЋА И ПОВРЋА НА САД ТРЖИШТЕ

Sep 20, 2021

 

Уколико сте произвођач или извозник свежег, смрзнутог или прерађеног воћа и поврца из региона и желите да сазнате све о кључним корацима у извозу на тржиште Сједињених Америчких Држава, позивамо Вас на вебинар “Водич за извоз свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа на тржиште САД”, који ће се одржати у среду, 29. септембра 2021. године, од 11 до 12:30 часова, преко ZOOM платформе.

 

На овом онлајн панелу ће учесници добити све информације у вези увозних процедура и документације потребне код извоза и пласмана хране на америчко тржиште, регулативе и добијања FDA броја, као и шпедиције и транспорта хране у САД. По завршетку излагања, учесници ће имати прилику да поставе питања и покрену дискусију са водећим експертима из ове области о изазовима и недоумицама које имају у области извоза на тржиште САД.

Учешће на вебинару је бесплатно, али је регистрација неопходна, и то путем линка: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAvcemurz0rGtBM6wAtJEf_ISn0u3QgW2ey

Након регистрације добићете мејл са потврдом пријаве и линком за укључивање на радионицу. Рок за регистрацију је 28.09.2021.

Питања за консултанте можете да поставите пре почетка вебинара путем е-маила dragana.krunic@ras.gov.rs. Језици који се користе на вебинару су енглески и српски (обезбеђен симултани превод).

Преузмите бесплатно електронски Водич за извоз воћа и поврћа у САД или одгледајте јединствен видео серијал са  експертима из области: технологија и безбедност хране, ФДА регулатива и увозне процедуре, брендинг и дизајн производа, онлајн продаја хране, шпедиција и транспорт прехрамбених производа на тржиште САД на линку vodic.ras.gov.rs.

Вебинар се организује у оквиру пројекта Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) "Подршка диверзификацији извоза пољопривредног и прехрамбеног сектора Западног Балкана и Источне Европе", који је усмерен ка пружању подршке домаћим компанијама у приступу новим тржиштима и јачању конкурентности пољопривредног и прехрамбеног сектора. У оквиру пројекта је израђен и електронски водич и он-лине едукативна платформа усмерени ка унапређењу едукације и подизању спремности извозника свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа на тржиште САД, који су реализовани у сарадњи канцеларије FAO и EBRD у Србији и Развојне агенције Србије (РАС).

Сједињене Америчке Државе су друго највец́е светско тржиште хране, а очекује се да даљи раст по годишњој стопи од 1,8%. Онлине продаја хране ће у наредном периоду са тренутних 7% порасти на 11.2% укупне продаје хране у САД што представља изузетан потенцијал за унапређење продаје прехрамбених производа произвођача са Западног Балкана на овом тржишту.

 

ПРЕУЗМИТЕ АГЕНДУ ВЕБИНАРА